‘ Sluit Vion’: actieverslagje

Afgelopen vrijdag hielden ruim dertig mensen een protestactie bij de ingang van slachtbedrijf Vion. Ook Autonomen Brabant steunde deze actie. Hieronder een kort verslag, van een deelnemer,de uitgebreide versie lees je via https://peterstormt.nl/2020/06/26/en-vion-gaat-dicht-actie-en-toespraakje/

β€˜En Vion Gaat Dicht!’ – actie en toespraakje

Samen met ruim dertig anderen stond ik vanmiddag bij slachterij Vion in Boxtel. We hielden een protestactie om dit slachthuis gesloten te krijgen. Aanleiding is het besmettingsgevaar van corona, een virus dat het in slachterijen griezelig goed doet onder het personeel. Maar ook de dieren die er geslacht worden, en de omwonenden die overlast hebben, waren en zijn argumenten voor deze eis.

De actie was op touw gezet door een campagnegroep die zich dan ook Sluit Vion noemt.(1) Daarin nemen een aantal groeperingen deel, waaronder Alle Dieren Vrij – Liberate All Animals, Ongehoord, Animal Rebellion, Earthlings en ook Autonomen Brabant en Vrije Bond Noord-Brabant. Dat laatste bestaat officieel weliswaar niet, maar aan zoiets hebben we als anarchisten natuurlijk tamelijk lak.

De actie bestond uit een kleine manifestatie, met een aantal sprekers.

This entry was posted in Verslagen and tagged , . Bookmark the permalink.