26-6-2020: Sluit Vion – uit solidariteit met de werknemers

Sluit Vion – uit solidariteit met de werknemers
vrijdag 26 juni, Boxtel

Wij, een coalitie van organisaties en bezorgde burgers, vinden dat Vion per direct moet sluiten om verspreiding van corona tegen te gaan. Vion zelf moet zorgen voor goede en veilige huisvesting en zorg dragen voor alle werknemers, en alle werknemers doorbetalen en compenseren.

Op vrijdagmiddag 26 juni staan wij daarom op de stoep van Vion in Boxtel om te eisen dat het slachthuis per direct sluit. Wij roepen de burgemeester en de Veiligheidsregio Brabant-Noord op de huidige situatie niet langer toe te staan.

De demonstratie is bij de gemeente gemeld. We houden ons uiteraard aan de corona maatregelen en houden 1.5 meter afstand van elkaar. Wij vragen iedereen om tijdens de demonstratie een mondkapje te dragen. Volg de aanwijzingen van de ordedienst op. Heb je lichte verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis.

Wij willen deelnemers vragen om eigen borden te maken en mee te nemen. We staan hier voor de medewerkers, niet tegen de medewerkers. Negatieve uitingen tegen werknemers worden ten alle tijden afgekeurd. Voorbeelden wat je op je bord kunt zetten worden in dit evenement gepost! Tijdens deze actie gebruiken wij op social media de volgende hashtags: #SluitVion, #MensenBovenWinst, #DierenBovenWinst, #MilieuBovenWinst

Het is belangrijk dat we onze stem laten horen met zoveel mogelijk mensen! Deel dit evenement en zet jezelf op gaan als je van plan bent om te komen.

De locatie is de personeelsingang van Vion. Dit is op Boseind 10, Boxtel.

SLUIT VION is een campagne waarin samenwerken: Alle Dieren Vrij; Animal Rebellion; Vrije Bond Noord-Brabant; Autonomen Brabant; Ongehoord en Earthlings. SLUIT VION maakt zich zorgen over het welzijn en de gezondheid van de mensen die bij Vion werken. Om het welzijn en de gezondheid van buurtbewoners. Om het leven en welzijn van al die dieren die hier nodeloos worden geslacht en in veranderd. De campagne wil daar verandering in brengen: SLUIT VION!
Facebook: @SluitVionNu
Twitter: @Sluit_Vion

Bron: https://www.facebook.com/events/314006519620106/

This entry was posted in Aankondigingen and tagged , , . Bookmark the permalink.