Sluit Vion eist compensatie na onrechtmatig ontslag

Sluit Vion eist compensatie na onrechtmatig ontslag

Bron: Sluit Vion, https://www.facebook.com/SluitVionNu/

Op zijn eerste werkdag bij slachterij Vion in Boxtel, raakte A. gewond aan zijn rechterhand tijdens de uitvoering van het werk. Omdat hij vervolgens het werktempo niet meer kon bijhouden, werd hij op staande voet ontslagen.

Sluit Vion, een initiatief dat is ontstaan uit solidariteit met de arbeiders, de omwonenden en de dieren, stelt dat dit ontslag niet alleen hoogst onrechtvaardig is, maar bovendien illegaal. Sluit Vion protesteert daarom tegen deze schandalige gang van zaken.

In overleg met A. zullen mensen van Sluit Vion daarom een brief aan de directie aanbieden bij de deur van het Vion hoofdkantoor in Boxtel. Hierin eist Sluit Vion genoegdoening voor A. Hij dient compensatie te krijgen, deels wegens gederfde inkomsten vanwege het ontslag, deels vanwege kosten die hij moet maken voor onderdak. Huisvesting is immers gekoppeld aan dit uitzendwerk, en dreigt hij dus door het ontslag kwijt te raken. Geƫist wordt daarom een bedrag van 2500 euro.

Wil je meedoen? Geef het ons door via PM of een mailtje naar sluitvion@protonmail.com! Dan laten we je weten waar en wanneer we elkaar treffen om samen naar de poort van Vion te gaan.

We hebben ondertussen een paar honderd euro uitgegeven om A te steunen. Kun je wat missen? Maak dan hier geld over, alle kleine beetjes helpen: https://gf.me/u/yhddxw

This entry was posted in Aankondigingen and tagged , . Bookmark the permalink.