30-11-2019 Eindhoven: Manifestatie KOZP – Sta op tegen racisme en geweld -_LOCATIE GEWIJZIGD

Op 30 november 2019 komen we in het centrum van Eindhoven bij elkaar om aandacht te vragen voor het racisme waar Nederland door wordt geteisterd en het geweld wat degenen ondervinden die besluiten hier in woorden en daden actie tegen te ondernemen.

Plaats: 18 Septemberplein  Stadhuisplein , Eindhoven

Datum en tijd: zaterdag 30 november, 13.30-16.30 uur

Op 8 november is in Den Haag een aanslag gepleegd op een congres van Kick Out Zwarte Piet. Dit is onacceptabel. Op 13 november is in Eindhoven één van ons op straat aangevallen. Omdat ze als zwarte vrouw vorig jaar gebruik heeft gemaakt van haar demonstratierecht, door tegen zwarte piet te demonstreren. Dit is onacceptabel. Op 16 november werden er in Den Haag 1000 posters opgehangen waarop Jerry Afriyie werd afgebeeld als zwarte piet. Het onderschrift van de posters was: “Den Haag houdt van Zwarte Piet, niet van zeurpieten”. Dit is onacceptabel. Op 17 november werd een kind van 6 jaar, in de trein, uitgescholden voor zwarte piet. Het aangedane kind en haar moeder hebben wij allen op de beelden gezien en gehoord. Dit is onacceptabel. Ahmad Mendes Moreira, van Excelsior, werd tijdens de voetbalwedstrijd tegen Den Bosch door supporters uitgescholden voor “k* zwarte, k* n*ger, k* katoenplukker en zwarte piet”. Toen hij hier wat van zei, werd hij door de coach van FC Den Bosch een “zielig mannetje” genoemd. Dit is onacceptabel.

Juist nu zijn we strijdbaar en hoopvol. Het verzet groeit. Steeds meer mensen hebben de moed zich uit te spreken tegen racisme en geweld vanuit geradicaliseerde pro-pieters. Steeds meer mensen zien de noodzaak in bewustwording en verandering. Sta op met ons!

Organisatie: Eindhoven kan Het – Sinterklaasfeest voor iedereen & Zwarte Piet is Racisme

Bron: https://www.facebook.com/events/719039481936158/ Voor updates, zie aldaar

This entry was posted in Aankondigingen and tagged , , . Bookmark the permalink.