18-5-2019 Nijmegen: Hannie Schaft Congres

Extreem-rechts begint een stevige voet aan de grond te krijgen in de mainstream. Hoe kunnen we ons verzet hiertegen vorm geven?

Zaterdag 18 mei 2019 – 10:30, Grote Broek
Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen

Oproep aan alle toegewijde antifascisten!

Of je nu nieuw bent of een ervaren activist, de laatste jaren waren een uitdaging voor iedereen betrokken bij de strijd tegen autoritarisme in vele vormen. Rechts-extremisme wint terrein in Nederland, zoals we hebben kunnen zien bij de laatste verkiezingen. Het Hannie Schaft congres is een mogelijkheid voor antifascisten om elkaar te ontmoeten, van elkaar leren en tactieken en ervaringen te delen. We willen op het congres ook kritisch kijken naar onszelf en onze rollen in een beweging die werkt aan het uitbannen van racisme, seksisme, homofobie en transfobie. Aan het woord komen mensen betrokken bij de strijd, hetzij feministisch, anti-racistisch, dekoloniaal, queer en/of anti-authoritair. We willen van elkaar leren hoe we sterker kunnen worden in onze strijd tegen rechts op een krachtige manier waarbij we onszelf en elkaar niet uit het oog verliezen.

Bij het congres zijn vertalingen naar het Duits, Engels en Nederlands mogelijk door middel van een oortje met simultane vertaling.

Aan deelname aan het congres zijn geen kosten verbonden, aanmelden is niet nodig.

Bron: https://hannieschaftcongres.nl/ Daar vind je ook het programma. Er is ook een Facebook-event: https://www.facebook.com/events/2665993853442814/

Autonomen Brabant zal aanwezig zijn met een distro.

This entry was posted in Aankondigingen and tagged , . Bookmark the permalink.