14-12-2018: Demonstratie: Red het hoger onderwijs! Den Haag

Op 14 december vindt in Den Haag een demonstratie plaats tegen bezuinigingen op de universiteiten. Het motto: Red het hoger onderwijs!

Vrijdag 14 december, 13 uur – 16 uur
Koekamplaan, Den Haag

De actie is op poten gezet vanuit WO in Actie, een initiatief van docenten in de strijd tegen bezuinigingen en neoliberaal beleid die rond de Universiteit van Amsterdam (UvA) al enkele jaren woedt. Intussen is de oproep ook overgenomen door soortgelijke groepen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de universiteit in Utrecht, door enkele studentenbonden en door FNV TU Delft.

Autonomen Brabant roept op tot strijdbare deelname aan deze demonstratie. Het is immers een prachtige gelegenheid om de greep van het neoliberalisme, de onderwerping van de universiteit aan markt en commercie, de bezuinigingen, de werkdruk van docenten en andere personeelsleden, de studiedruk van studenten en de uitholling van onderwijskwaliteit aan de kaak te stellen en die greep gezamenlijk beginnen te breken. Omdat onderwijs van ons allemaal samen is, niet van managers, politici of van wat voor regenten dan ook.

Hopelijk tot dus ziens dan en daar!

Uit de oproep, te vinden op het Facebook-event:

Omdat de minister onze eisen tot het schrappen van de bezuinigingen op universiteiten niet heeft ingewilligd gaan we op vrijdag 14 december demonstreren in Den Haag. Inmiddels steunen steeds meer CvB’s van universiteiten onze acties. Sluit je ook aan, draag een rood vierkantje, kom naar Den Haag, en laat je horen voor de belangen van universitair onderwijs en onderzoek! Meer informatie volgt.

Zie voor meer informatie: https://www.facebook.com/events/277197112930345/ en https://woinactie.blogspot.com/2018/11/kom-naar-den-haag-op-vrijdag-14_22.html

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.