Autonomen Brabant op Anarchist Bookfair Amsterdam: een geslaagde dag

Afgelopen zaterdag vond de Anarchist Bookfair Amsterdam plaats. Mensen van Autonomen Brabant waren erbij, met de bijbehorende distro. Het was zeer de moeite waard.

Enkele honderden mensen liepen rond, keken bij de stands van de diverse groepen. Er waren workshops over uiteenlopende onderwerpen, van de strijd tegen Zwarte Piet tot en met een inleiding in het anarchisme, en ook nog een cursus boekbinden voor de praktische liefhebbers. Het gebeuren werd afgesloten met rebelse aanstekelijke muziek.

Maar centraal stond toch de boekenbeurs zelf: stands van allerlei anarchistische groepen, radicale boekhandels, uitgeverijen en initiatieven over allerlei thema’s. Onderdrukking in de psychiatrie, arbeidsrechten, voedsel, noem maar op. Veel informatie, ook veel onderlinge gesprekken, het verstevigen van oude banden en het smeden van nieuwe. Nuttig en gezellig.

De kraam van Autonomen Brabant werd goed bezocht, de meegenomen voorraad is aanzienlijk geslonken. Vooral het materiaal van CrimethInc. werd flink meegenomen: enkele boeken, maar vooral veel voor de gelegenheid uitgeprinte zines deden het goed, maar ook in de stickervoorraad werd flink gesnuffeld. Zo raken anarchistische ideeën mooi verder verspreid.

We zien terug op een zeer geslaagde dag!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.