Elke weekdag actie in Tilburg tegen armoede

Sinds 8 oktober vindt er elke weekdag een protest plaats tegen armoede, in het bijzonder tegen Rutte en zijn kabinet die de tweedeling tussen arm en rijk met hun beleid steeds schrijnender maken.

De actie begon klein. Eén iemand nam het initiatief: ze seinde haar netwerk in, maar stond de eerste dag in haar eentje. Inmiddels staat er een wisselende groep, met een aantal vastere deelnemers, maar er duiken geregeld ook nieuwe deelnemers op. Soms zijn het er drie of vier, maar ook wel eens negen of tien. Sommige mensen staan er het hele uur dat de actie duurt, anderen komen langs en gaan na een kwartiertje weer verder.

Deelnemers vertellen elkaar hun ervaringen met armoede, hoe ze daarin belanden, wat voor gevolgen dat heeft. Actievoerders hebben inmiddels een spandoek om het punt duidelijk te maken. Als je tijd en energie hebt: goed om er langs te gaan en mee te doen. De groep mag best aanzwellen.

De actie vindt elke weekdag plaats van 17.00 tot 18.00 uur, voor de Stadswinkel op Spoorlaan 181, Tilburg. Er is een bijbehorende Facebook-groep:  Het is genoeg geweest Rutte! Die vind je via: https://www.facebook.com/groups/1124047014415139/

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.