Laat de aanklachten tegen feministische kameraden in Spanje vallen!

Laat de aanklachten tegen feministische kameraden in Spanje vallen!

Als Autonomen Brabant ondersteunen we van harte onderstaande oproep.

#LasDelJersei

Alle hier genoemde feministische collectieven en individuele personen eisen dat de aanklacht tegen 5 feministische kameraden uit Corbera del Llobregat per direct worden ingetrokken.

In de nacht voor 8 Mei was er vanwege een internationale vrouwen staking in Corbera del Llobregat in Spanje een nachtelijke wandeling georganiseerd. Tijdens deze wandeling waren er verschillende momenten en acties om mensen aan te moedigen om de volgende dag mee te doen aan de staking. Die nacht zijn 5 kameraden aangehouden door de politie van Corbera met de aanklacht dat zij verschillende feministische graffiti’s geplaatst hadden. Ieder van hen hangt nu een boete van 20.000,- euro boven het hoofd voor het mogelijk beschadigen van publiek eigendom.

De repressie die deze kameraden van Corbera del Llombregat te verduren krijgen, met een volstrekt buitensporige boeten, gaat ons allemaal aan. We kunnen deze aanval op onze beweging niet stilzwijgend laten gebeuren.

In Spanje vinden per jaar meer dan honderd femicides (moorden op vrouwen vanwege hun vrouw zijn) plaats. Tot nu toe zijn er in Spanje 22 vrouwen vermoord, maar dat aantal zal nog verder oplopen. In Colbere del Llobregat zelf is in mei 2020 een vrouw vermoord. Hoe kunnen ze nu een boete van 200.00,- euro vragen voor het schrijven van de slogan “vivas nos queremos” (levend houden we van elkaar). Het eisen van een boete tegenover de situatie waarin deze kameraden zitten is bizar. De muren zijn ondertussen weer schoongemaakt, maar onze vermoorde zusters zullen we nooit meer terugkrijgen.

In verschillende plekken in Spanje heeft de feministische beweging het zwaar. Deze campagne is grensoverschrijdend en internationaal. Het gaat om steun op lokaal, nationaal en internationaal gebied, want EEN AANVAL OP ÉÉN VAN ONS IS EEN AANVAL OP ONS ALLEMAAL!

Om deze petitie te ondertekenen, klik op https://bit.ly/2Q0aXWv

VOLG ONS ONLINE:

Twitter: https://twitter.com/LasDelJersei

Instagram: https://www.instagram.com/lasdeljersei/

This entry was posted in Aankondigingen, Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.