1 Mei 2021: doe iets!

Geen 1 Mei-manifestatie morgen in Tilburg dus: die is eerder deze week door 1 mei Tilburg, de initiatiefnemers, afgeblazen. Dat kon je eerder al op deze website lezen. Zuur, maar met die beslissing drukt 1 Mei Tilburg wel de solidariteitsgedachte uit, vooral met de overwerkte mensen die in de zorg werken.

Natuurlijk is dat geen reden op op de Eerste Mei helemaal niets te doen. Herrie maken – beargumenteerde, solidaire herrie – kan prima online, in de vorm van tweets en teksten, links naar passende muziek en natuurlijk memes, het communicatiemiddel van vandaag de dag. Maar ook buiten het internet zijn er dingen mogelijk. Ik noem wat passende gereedschappen en ingredienten: verfkwast en verf; emmer, lijm en posters; verfspuitbus, sticker, spandoek en middelen op ze op te hangen. Plus een dosis ondeugende goede zin en creativiteit. Stoepkrijt kan ook!

Voor wat ideetjes, plus suggesties mocht je buiten Noord-Brabant naar een 1 Mei-actie willen: zie de verklaring op de website van Doorbraak: ‘1 Mei: dag van de Arbeid, Dag van Verzet #Strijdbaar1Mei’. Leef je uit!

This entry was posted in Aankondigingen and tagged . Bookmark the permalink.