Argumenten zijn wapens. Die vind je bij Fort van Sjakoo

Argumenten zijn wapens in de strijd voor vrijheid, solidariteit, gelijkwaardigheid en duurzaamheid. Radicale boeken en tijdschriften staan vol van zulke wapens. Daarom doet het ons groot plezier om er op te wijzen dat boekhandel het Fort van Sjakoo weer open is, want daar vind je dit slag boeken in groten getale. Bezoek gaat voorzichtig en dus op afspraak, want elkaar besmetten is nog steeds geen erg goed idee.

Fort van Sjakoo vindt je in Amsterdam, op de Jodenbreestraat 24. Dat zal voor velen, met name uit Nord-brabant, nog vrij ver zijn, en te riskant gezien het virus. Maar je kunt ook bestellen, en ze hebben hun website grondig vernieuwd en verbeterd. Kijk vooral dus ook rond op https://sjakoo.nl/ 

Hier is wat Fort van Sjakoo er zelf van zegt op die website:

HET FORT VAN SJAKOO IS VANAF 15-3-2021 OPEN OP AFSPRAAK

Afgelopen drie maanden is het Fort van Sjakoo dicht geweest ivm de coronamaatregelen. Die tijd hebben we gebruikt voor het inslaan van veel belangrijke nieuwe boeken, tevens is er een uitgebreide uitverkoop met afgeprijsde boeken. En we hebben diverse kasten, de toonbank en ander houtwerk in de winkel voor het eerst in jaren weer eens opnieuw geverfd. Onze radicale literatuur wacht op nieuwe lezers. Dus kom vooral snel langs nadat je een afspraak met ons gemaakt hebt (zie onder).

Dit was niet echt wat we wensten want de wereld is en blijft problematisch. De voortwoekering van het virus hangt direct samen met desastreuze ecologische en sociale omstandigheden. Met deze ‘noodsituatie’ wordt de kloof tussen de rijken en de armer nog groter. We leven nog steeds in dezelfde kapitalistische en repressieve maatschappij. Tegengeluiden zijn juist nu ook ontzettend belangrijk.

Al 43 ½ jaar is ons doel boeken en ideeën te verspreiden die mensen informeren over hoe de wereld in elkaar steekt (in verleden en heden) en hoe die in toekomst op een radicaal andere wijze ingericht zou kunnen worden. We willen ook nu de verscheidenheid aan strijd en meningen laten zien die ons zou kunnen helpen in het bouwen van een wereld zonder de bestaande politieke en economische systemen en hiërarchische structuren. Vanaf maandag 15 maart zijn we daarom weer tijdens de gebruikelijke openingstijden open (zie hier: https://sjakoo.nl/over-ons/ ).

Voorlopig zijn we open op afspraak. Dat betekent dat je minstens vier uur van te voren ons moet bellen of een e-mail moet sturen met een verzoek tot langskomen. Je kan ook het contactformulier op deze website gebruiken. Die vind je hier: https://sjakoo.nl/contact/ Je krijgt het tijdstip toegewezen wat je zelf aangeeft (zolang het binnen onze openingstijden ligt.) Aangezien we geen gelikte reserveersoftware gebruiken en we maximaal TWEE klanten tegelijkertijd in de winkel mogen hebben, kan het zijn dat je misschien toch even buiten moet wachten totdat een klant die er nog is, vertrokken is.

Zoals je misschien ziet hebben we een nieuwe website!  Je kunt hier al onze boeken vinden en bestellen.
Ook degenen die bij ons voor de Zapatista koffie komen kunnen afhaalafspraken maken.

Hopelijk tot snel in de winkel.

Het Fort-kollektief

 

This entry was posted in Aankondigingen and tagged . Bookmark the permalink.