Brabants Dagblad over Anarchist Sticker Squad

Op de website van Autonomen Brabant wordt nu en dan verslag gedaan van het plakken van stickers en posters. Dat was voor een journalist van het Brabants Dagblad aanleiding om contact te zoeken. Op voorwaarde van anonimiteit sprake ‘een Tilburgse anarchist’ met deze journalist. Dat leidde tot een stukje in de krant, zowel in de papieren als de online versie. Dat verscheen op 8 augustus. Je ziet het hierboven. Uit het stuk een paar aardige citaten. Over die anonimiteit: ‘,,Het is aannemelijk dat de politie best wil weten wie toch steeds op gekke plekken spul plakken”, liet de ervaren actievoerder op voorhand weten.’

Over de onderwerpen: ‘Het anarchistisch repertoire strekt zich tot ver voorbij Forum voor Democratie uit. Van Autonomen Brabant kwamen we een oudje in de Piusstraat tegen. ‘Drown THEIR system – not OUR planet’ is de boodschap. Ondertekend door de Vrije Bond zijn her en der stickers geplakt waarop de hoofdletter A verwerkt is in het symbool van Venus: feministisch anarchisme dus. En van AFA Nederland is de sticker waarop een vuist op het hakenkruis in slaat.’

En iets over achterliggende redenen: ‘Onze bron geeft aan dat van ‘kattenkwaad’ zeker sprake is: ,,Ik heb begrepen dat met de grootst mogelijke lol stickers worden geplakt. Maar vergis je niet, ze doen het wel ergens voor. Officiële kanalen staan niet voor anarchisten open. We hebben daar het geld ook niet voor. Maar de straat is net zo goed van ons. Een anarchistische sticker is tegengas voor alle commercie in de stad.”’

Hier vind je het hele stuk, mét foto van een sticker tegen Forum voor Democratie: https://www.bd.nl/tilburg-e-o/tilburgse-stickers-anarchisten-plakken-tegen-de-commercie-en-nazi-s~a817feee/

O ja, blijven plakken, lieve mensen. Het valt klaarblijkerlijk op!

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.