Lawaaidemonstratie, 3 Maart: Vrijheid voor Joke Kaviaar

Bron: https://13-september.nl/lawaaidemonstratie-3-maart-vrijheid-voor-joke-kaviaar/

Oproep. Graag wijd en zijd verspreiden!

Lawaaidemonstratie, 3 Maart, Nieuwersluis:

Vrijheid voor Joke Kaviaar

Nee tegen de criminalisering van de solidariteit

Joke Kaviaar zit gevangen in Nieuwersluis. Ze zit een straf uit van twee en een halve maand gevangenschap. Twee maanden wegens het schrijven van twee artikelen waarin ze de vervolging van vluchtelingen aanklaagt en tot verzet oproept: ‘opruiing’, volgens justitie. Twee weken wegens deelname aan een protestactie in de gemeenteraadszaal van Zeist tegen de aanleg van een gevangenis waar vluchtelingengezinnen met kinderen worden opgesloten: ‘ordeverstoring’, volgens justitie. Zo bestempelt de staat een houding van strijdbare solidariteit tot een vorm van gevaarlijke criminaliteit. Daar mag de staat niet mee wegkomen.

De Steungroep 13 September protesteert tegen de opsluiting van Joke Kaviaar. De Steungroep roept op tot actie tegen het criminaliseren van mensen die actief verzet tegen de vervolging van vluchtelingen bepleiten en in de praktijk brengen. Uit solidariteit met vluchtelingen, uit solidariteit met degenen die voor de vrijheid van migratie opkomen, en in het bijzonder uit solidariteit met één van hen: Joke Kaviaar.

Daarom organiseert de Steungroep 13 september op 3 maart een lawaaidemonstratie. Komt allen! En breng trommels en andere muziekinstrumenten, potten en pannen, luide kelen mee en andere zaken waarmee we een oorverdovende bak herrie gaan maken die tot binnenin de cellen van Nieuwersluis doordringt.

Plaats: P.I. Utrecht, locatie Nieuwersluis, Zandpad 3, Nieuwersluis

Datum en tijd: zondag 3 maart, 14.00 uur.

Bereikbaar met OV: trein vanuit Amsterdam of Utrecht naar Breukelen. Van daaruit met de bus, lijn 120 van Syntus. Vertrektijd uit Breukelen: 13.35 uur. Aankomsttijd Nieuwersluis Dorp om 13.50 uur. Daar verzamelen we ons om die tijd om samen naar het gevangeniscomplex te lopen.

Voor meer informatie over de zaak tegen Joke Kaviaar, zie de website van de Steungroep 13 September: https://13-september.nl/

This entry was posted in Aankondigingen and tagged , . Bookmark the permalink.